Frikípuls és un grup d'autores i autors amants del gènere fantàstic (fantasia, ciència ficció i terror) creat al gener de 2018. El grup va néixer a partir dels cursos de narratives fantàstiques que imparteix en Ricard Ruíz Garzón a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès

El terme Frikípul fa referència a la naturalesa “freak” dels membres del grup en ser amants del fantàstic i del barbarisme “discípul” en ser deixebles dels cursos d’en Ricard.

Als frikípuls se’ls pot identificar per la simbologia dissenyada per Mónica Carrión que només els membres del grup duen en samarreta o com a xapa.

XAPA_FRIKI59mm_blanc.png
f869a622-b00b-4b00-b53d-567b07f5ae63.jpg

Nòmina

Frikipuls és un col·lectiu en creixement i, per tant, els seus membres s’hi han afegit en dates diverses des del gener de 2018. Per ordre alfabètic de cognom, els membres actuals son: Bea Aguilar, Quima Aliaga, Ayax Andilla, Marta Andilla, María Arazo, Verónica Banderas, Monik Blanchett, Rubén Carrasco, Mònica Carrión, Joan Castellet, Francesc Cortès Cid, Jordi Escoin, Pak Gallego, Marta Gellida, Quim Gómez, Uriel López, Eduard Martí, Anna Martínez, Eloi Miguel de la Vara, Muntsa Mimó, María Pérez, Sergio Pérez, Elena Polanco, Joan Prieto, Blanca Rey, Dani Roig, Ricard Ruiz Garzón, Albert Serra, Cristina Silvente, Naia Terra, Laura Tomàs Mora i Cristina Xifra.

 

Obra

La major part de l’obra de membres de Fríkipuls és literatura fantàstica en català i castellà, editada en forma de llibres o publicada a la web. Tot i això, Frikípuls té presència també en novel·la negra, podcasts, la creació i edició de jocs i la producció editorial.

 

Llibres

Show More

Revistes

Show More

Podcasts

Show More

Blogs

 • Fast Fiction Penny, blog de relats inspirat a la penny press de finals del segle XIX i els fanzins dels anys ’60-70 que publicaven novel·les per entregues; de Marta Andilla, Verónica Banderas, María Pérez, Elena Polanco i Laura Tomàs Mora. Autors convidats: Bea Aguilar, Rubén Carrasco, Francesc Cortès Cid, Quim Gómez i Eduard Martí.

 • La Biblioteca de Cittàgazze, blog de fantasía, ciència ficció, terror i altres obsesions literaries, de Ruben Carrasco.

 • La biblioteca del druida, blog de fantasía i ciència-ficció, de Francesc Cortès Cid

 • Quim Gómez - Presents i futurs imperfectes, blog de conte, novel·la negra, ciència-ficció i altres fantasies, de Quim Gómez

 • Escojordi, de Jordi Escoin

Jocs de taula

Show More

Edició

Show More
 • GdM Games, editorial especialitzada en jocs de taula, Pak Gallego editor

 • Mai Més, editorial especialitzada en llibres freaks, narratives compromeses i autores fantàstiques, Sergio Pérez edito

Traducció

 • Comics: Tokyo Ghost, 100% Marvel: La Visión vol.1 #1, Marvel Deluxe: Civil War, La Extraordinaria Patrulla-X y Gata Infernal: Agente de la Iniciativa per Uriel López

 • Videojocs: Gameloc i VMC per Uriel López

Il·lustració

Show More
 • Catarsi Revista de la SCCFF, il·lustracions de Mònica Carrión, Dani Roig i al.

 • Logos de la CATCON (convenció de literatura fantàstica i de ciència-ficció), per Mónica Carrión

 • Strictus, Instagram amb il·lustracions d'Ayax Andilla

eSports

 • Call of Duty, Joan Prieto, Caster

 • Counter-Strike:GO, Joan Prieto, Project Manager

IMG_1031-ANIMATION.gif

"La fam d'un drac triga a despertar, però després és difícil saciar" (Terramar)

Ursula K. Leguin

 

©2020 per Frikípuls. Creada amb Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now