L'ESGUARD DE LA BÈSTIA

27 d'octubre de 2019

És la meva primera novel·la, guanyadora del premi Vilassar de Noir 2019 i la publicarà Llibres del Delicte el setembre de 2020.

El jurat, format per Margarita Aritzeta, Empar Fernández i Toni Hill, ha escollit la meva obra, perquè entenen que "presenta una trama sòlida i enginyosa, i, al mateix temps, aprofundeix en l'ambigüitat dels personatges sense perdre de vista el ritme". En la seva opinió, "dibuixa de forma acurada les diferents atmosferes on es desenvolupa l'acció i aporta la necessària profunditat als seus protagonistes, sense estalviar ni la duresa ni la violència".

Per a mi, autor novell de novel·la negra, aquest premi és el millor reconeixement possible, no només perquè autors consagrats hagin escollit la meva obra, sinó també per ser un premi especialitzat en gènere negre, fets que donen valor a la meva feina i m'anima a seguir escrivint.

És la història d'en Pasqual Balasch, un mosso d'esquadra que va rebre maltractes quan era petit, cosa que l'afectarà quan investigui l'homicidi de la Verònica Prats. Evitarà, inconscientment, enfrontar-se a les pròpies pors i perdrà els estreps amb un comptable trompetista, el pare de la víctima, un restaurador sicilià, els companys de feina i, fins i tot, la seva pròpia parella.  

És un text amb voluntat de novel·la negra, se situa a la Barcelona del 2007, al començament de la crisi econòmica i abans de les llargues reformes del mercat de Sant Antoni. 

 

Hi trobareu homes maldestres i dones fortes; mala bava, tendresa, humor i un polsim de sexe; soul, jazz i flamenc (amb banda sonora accessible a Spotify); bars i restaurants; immigrants europeus i llatinoamericans; corrupció i màfia; un assassí per descobrir i uns missatges per descodificar;  una bona col·lecció de llengües i dialectes... i un barret Borsalino i un Panamà.

He volgut venjar literàriament les dones que han patit maltractaments per part de marits, pares i germans i ho he intentat mostrant dones fortes -gairebé totes- que planten cara als homes que s'ho mereixen.

“L'autentica novel·la, per a ser-ho, ha de tenir ambició, i el novel·lista ha de saber que més val fracassar per intentar massa que reeixir una insignificança.”

Manuel de Pedrolo

CONTACTE

Si voleu posar-vos en contacte amb mi, em podeu enviar un correu electònic a quim.gomez@gmail.com o omplir el formulari,

Si voleu informació periòdica sobre la meva obra i les actualitzacions d'aquest lloc web, us podeu subscriure amb el formulari al peu de pàgina.

També em podeu seguir a facebook, twitter i altres llocs 

nuvol-logo.jpg
relatsencatala.png
Lektu_logo.jpg
goodreads_logo.png
logoDescriu250.png

639741573

©2018 by Quim Gómez. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now